diumenge, 27 d’abril de 2008

Unes 700 persones endrapen cap a 220 quilos de cargols a la festa de FontcobertaEl canvi de situació ha sigut la novetat més important de la IX Festa del Cargol de Fontcoberta, ja que la inauguració del pavelló de Melianta la setmana passada ha permès augmentar la capacitat del dinar, l'acte més popular. En total unes 700 persones van participar en el dinar popular, gairebé el doble que l'any passat, i es van cuinar cap a 220 quilos de cargols, el plat principal, que es va acompanyar d'amanida, botifarra amb mongetes i grana.

Això només en el dinar, perquè en tota la jornada es van cuinar uns 500 quilos de cargols. Durant el migdia s'havia fet la mostra gastronòmica, en què 32 restaurants de la zona havien ofert diversos plats de cargols. Es van vendre 2.200 tiquets per poder provar els tastets. Per altra banda, el concurs gastronòmic adreçat a les mestresses de casa va comptar amb la participació de 18 persones. Les cuineres de Sils van formar el jurat, i van guardonar en primera posició Maria Roura, de Fontcoberta.

Pel què fa a la vessant més lúdica de la jornada, el concurs del cargol més gros el va guanyar Cèlia Corbillo, amb un exemplar de 20 grams. I de les curses de cargols, els vencedors van ser, en aquest ordre, Clara Jordà, Jordi Costabella i Laia Barret. La competició consisteix a posar els cargols al centre d'un vidre, i durant un temps cronometrat veure quin ha avançat més centímetres.

La festa va acabar a la tarda amb animació infantil a càrrec de Fefe i Cia i també amb una exhibició d'esports rurals.
El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada