dijous, 12 de novembre del 2009

LA CUINA A SILS A FIRATAST

Josep Maria Matamala va presentar la quinzena edició de Firatast.
tapi carreras


Els cuiners Jordi Roca, Jordi Comas, Iolanda Bustos i Jordi Lineros encapçalen una variada selecció de tallers i exhibicions de cuina

La quinzena edició del Firatast comença avui, dijous, un dia abans de l'habitual i presenta més novetats d'espais i pràcticament 300 productes de tast i degustació, la xifra més elevada dels darrers anys. L'organització, a més a més,
ha decidit incorporar tres tiquets de tast al preu de l'entrada, que fins i tot baixa un euro respecte a l'any passat, quan era de sis euros, i sense cap tiquet de degustació.
Josep Maria Matamala, president d'Incatis, organitzadora de la mostra gastronòmica, va indicar ahir que s'ha decidit regalar tiquets amb l'entrada després de veure els resultats d'una enquesta que es va fer l'any passat. L'horari de Firatast de dijous i divendres serà de sis de la tarda a les dotze de la nit. El dissabte i el diumenge obrirà a les dotze del migdia i tancarà a les dotze de la nit. Matamala va explicar ahir que la intenció d'obrir un dia abans és permetre a gent que marxa de la ciutat el cap de setmana, com ara els estudiants, que puguin degustar els diferents productes.

Aquest any hi ha 58 expositors i uns 300 productes per tastar, a canvi d'entre un i tres tiquets, majoritàriament. Cada tiquet que es vulgui adquirir valdrà vuitanta cèntims.
En l'edició d'aquest any s'ha dedicit apostar també per "l'espectacle", amb demostracions en viu i tallers de cuina temàtics. Per exemple, està previst un taller de sucre i elaboració de caramels amb Jordi Roca, del Celler de Can Roca, i Makito Hiratsuka, campió d'Espanya de pastisseria 2008 i finalista a la Coupe du Monde de la Patisserie 2009. Serà diumenge a la tarda. També el darrer dia, el pizzer de Il Divo Jordi Comas, farà tastets de pizzes i pasta elaborades en directe amb espectacles acrobàtics inclosos. A l'estand d'Unicef es faran tallers de cuina solidaris per a nens. Hi haurà Jordi Lineros dissabte a la tarda, i diumenge la cuinera del restaurant la Calèndula, Iolanda Bustos, especialitzada en la cuina de les flors. Tots dos faran tallers batejats amb el nom de "contes que es mengen".
Casa Moner presenta aquest any el "pa dels egipcis", el pa de canut, elaborat amb farina de llavors "descendents" de les trobades a les piràmides egípcies. El Bar Boira presentarà en primícia la seva nova oferta de "tapes Boira", basada en racions de plats tradicionals maridats amb vins. Can Castelló oferirà minixuixos de crema i de xocolata.

Esportistes, famosos i hàbits
Com a gran novetat, la zona dedicada a l'alimentació, la salut i la higiene de Dipsalut oferirà tallers de cuina formatius i educatius gratuïts amb la presència d'algunes figures famoses del món de la cuina i l'esport per fomentar els bons hàbits alimentaris.
El del Gremi de Flequers mostrarà el procés d'elaboració del pa. L'estand de Les Vies Verdes portarà tastets a partir de diferents itineraris com "La Ruta dolça" o "La Ruta de la Botifarra". També hi haurà una vuitantena de cerveses del món, amb la presentació de la marca Freskibo i el productes genuïnament catalans de Xecna, que presenta en primícia les noves postres de les Crackànies.

Enguany, a més de la participació de Les Cuineres de Salt i les de La Cuina de Sils, hi haurà el nou col·lectiu de Fem Grans Àpats, que aplega una dotzena d'avis que han après a cuinar gràcies a un programa del Consorci de Benestar Social del Pla de l' Estany.

http://www.diaridegirona.cat/girona/2009/11/12/firatast-obre-avui-mes-300-tastets-rebaixa-preus/369170.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada