dimarts, 3 de novembre del 2009

la Cuina a Sils a Firatast

La quinzena edició del certamen Firatast rebaixarà aquest 2009 el preu de l'entrada (passarà de 6 a 5 euros) i hi inclourà tres tiquets de degustació. Entre les novetats del saló hi ha el fet que s'allarga un dia –se celebrarà del 12 al 15 d'aquest mes- i s'incorpora un estand de l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, el Dipsalut, des d'on es faran tallers de cuina formatius i educatius per a gent de totes les edats. També hi haurà un expositor de productes genuïnament catalans, de la mà de la xarxa 'Xecna'. Aquest any, el certamen aplegarà més de cent expositors, que es repartiran a la planta baixa del Palau Firal.

El Firatast 2009, el certamen de degustació i venda de productes alimentaris, ja escalfa motors. Aquest any, la fira, organitzada per l'empresa Incatis, s'allarga un dia més i durarà des del dijous 12 de novembre fins al diumenge 15. Al llarg d'aquests dies, més d'un centenar d'expositors oferiran tastets de productes diversos, demostracions i tallers de cuina als visitants que s'apropin al Palau de Fires.

Aquest any, com a novetat, l'organització ha decidit rebaixar el preu de l'entrada (passa de 6 euros a 5) i incloure-hi tres tiquets de degustació. D'altra banda, si s'adquireixen més tiquets el preu de cadascun serà de 0,80 euros.

També hi haurà una zona dedicada al Dipsalut, des d'on es faran tallers de cuina, que comptaran amb la presència de xefs i personalitats de l'esport per fomentar els bons hàbits alimentaris. A més, el saló tindrà diversos espais temàtics, com el del Gremi de Flequers (on s'elaborarà pa artesanalment), el de les Vies Verdes (on es faran tastets dels municipis per on passen les rutes) o els de 'La Ruta + Dolça' i 'La Ruta de la Botifarra' de la comarca de la Selva.

Cuina estrangera

Al llarg de les darreres edicions, el certamen ha apostat per la cuina estrangera, i ha permès tastar productes com insectes, meduses i carn de cangur. El Firatast 2009 no serà una excepció i també oferirà degustacions de cuines forànies –com la japonesa, la russa o l'italiana-, i tindrà un espai específic dedicat a la cervesa. D'altra banda, la nova marca 'Freskibo' oferirà cuina en directe de peix fresc, i la xarxa de productes genuïnament catalans 'Xecna' presentarà en primícia un nou producte, les Crackànies.

El certamen també donarà presència als col·lectius de cuiners. A més de les tradicionals cuineres de Sils (Selva) i de Salt (Gironès), aquest 2009 també s'hi incorpora el grup del Pla de l'Estany 'Fem grans àpats'. Es tracta d'una experiència impulsada pel Consorci de Benestar Social de la comarca, mitjançant la qual una dotzena d'avis han après a cuinar i ser més autosuficients.

Tot i que encara no s'han acabat de tancar les inscripcions, es preveu que aquest any el número d'empreses participants i l'espai que ocuparan els estands augmenti al voltant del 30%. Firatast va rebre l'any passat al voltant de 14.000 visitants

http://www.diaridegirona.cat/girona/2009/11/02/girona-firatast-rebaixa-lentrada-inclou-tres-degustacions/367273.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada