dijous, 8 de novembre del 2007

Firatast preveu mantenir els visitants amb el canvi de dates allunyades del Fòrum Gastronòmic


S'obre avui al Palau de Fires de Girona amb una oferta de productes innovadora


La 13à edició de Firatast obre les portes avui a les dotze del migdia, i fins diumenge a les dotze de la nit es podrà tastar una àmplia oferta de productes, que inclouen espais temàtics i innovacions destacades. El director de Firatast, Josep Maria Matamala, va explicar ahir, durant l'acte de presentació, que s'ha fet el canvi de dates (Firatast es feia al març) per allunyar-les de la celebració del Fòrum (al febrer). Els organitzadors esperen mantenir el nombre de visitants, d'entre 13.000 i 15.000.
+ La directora de Fira de Girona, Matamala, Mundet i Bellapart, a la presentació d'ahir. Foto: ACN
Carpaccio de ren amb chutney de mango, piruleta de guatlla a la soja, mero a la crema amb rossinyols i vedella rosada amb crema de formatge d'ovella ripollesa. Aquests són tres exemples de l'àmplia mostra de productes que es pot trobar al Palau de Fires de Girona. Firatast ofereix durant tres dies l'oportunitat de fer tastets d'alta cuina i de productes innovadors. Hi ha un espai, el Bistro-tast, especialment dedicat a la cuina avantguardista, amb productes molt diversos i espais temàtics.
A més de les cuineres de Sils, aquest any també hi haurà les de Salt, que amb altres col·lectius oferiran plats representatius de la cuina casolana. El gremi de pastissers de les comarques gironines es fa càrrec d'elaborar en el mateix Firatast diferents tastets i postres.
Entre l'oferta que es presenta, també hi ha un espai temàtic de l'ànec amb productes frescos i curats i tallers en directe amb especialistes de renom. També es poden fer tastets de cerveses d'arreu del món, amb sessions comentades, i de vins, amb referències de les denominacions d'origen més importants. Pel que fa al pa, es presenten una trentena de mostres innovadores d'aquest producte.
El funcionament de la fira és similar a altres anys. El visitant compra l'entrada (que val sis euros) i cada deu tiquets de tast valen sis euros, que es poden bescanviar pels productes escollits. El director de Firatast va informar ahir que aquest any es donen safates a l'entrada als visitants perquè hi puguin posar els productes triats i fer més còmode l'àpat. A la fira hi ha activitats per a nens i ludoteca per facilitar la visita amb infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada