dissabte, 10 de novembre de 2007

Més cuina casolana que mai a Firatast sense oblidar la innovació

Les Cuineres de Salt, les Cuineres de Sils, els Arrossaires de Pals, la Cuina de l´Empordanet, la Cuina del Vent, els Joves Cuiners, les Cuines de la Vall de Camprodon, la Cuina Pirenaica de la Cerdanya i la Cuina del Ripollès són els col·lectius de cuina casolana que prenen part en la tretzena edició del Firatast de Girona. La cuina tradicional és més protagonista que mai en aquesta trobada gastròmica i és que enguany a més de tot aquest regutizell de col·lectius, també s´hi pot trobar una selecció de productes del Mercat Municipal del Lleó de Girona, sobretot fruits secs o fruita.No obstant, Firatast també manté la seva aposta per la cuina més innovadora i moderna. amb el nom de Bistro-Tast, en un dels estands s´hi poden degustar productes que es podrien considerar delicatessen i que uneixen la cuina més tradicional amb la innovació de les noves generacions de cuiners.A més a més, s´han creat zones temàtiques. Així, es podran degustar 16 cerveses del món amb una fitxa tècnica, un estand destinat als vins amb la presència de la D.O. de l´Empordà, una zona temàtica sobre el pa, una sobre aigües, una sobre l´ànec o un espai específic sobre el pollastre del Pla de l´Estany.Firatast es va inaugurar ahir i durarà fins demà a la nit. El sistema per poder degustar els diferents plats es manté com en les anteriors edicions: El visitant adquireix l´entrada, juntament amb un nombre de tiquets de tast que bescanvia als diferents estands. El producte escollit pel visitant el pot obtenir a canvi d'entregar un determinat nombre de tiquets segons el valor del producte i criteri de l´expositor, amb un mínim d´un tiquet i un màxim de 5 tiquets per tast. L´entrada al recinte de la Devesa costa sis euros i ve acompanyada de deu tiquets de degustació.Els organitzadors preveuen mantenir el nombre de visitants de les darreres edicions, entre 13.000 i 15.000 persones, malgrat haver canviat les dates i passar de celebrar-se el mes de març a fer-ho del 9 a l´11 de novembre, per evitar coincidir amb el Fòrum Gastronòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada