divendres, 24 d’abril del 2009

10A EDICIÓ DE LA FESTA DEL CARGOL A FONTCOBERTA.



Es menjaran prop de 400 quilos de cargols i comptarà amb activitats per a tots els públics.


Fontcoberta celebrarà aquest diumenge la 10a edició de la Festa del Cargol del municipi. Es preveu que es mengin prop de 400 quilos de cargols i s’han programat activitats per a tots els públics. La principal novetat és la 1a Trobada de Puntaires de Banyoles i Fontcoberta.

Les activitats s’iniciaran diumenge a 2/4 de 10 del matí amb la 5a edició de la Trobada d’intercanvi de plaques de cava. A les 10 del matí es farà la 1a Trobada de Puntaires de Banyoles i Fontcoberta, organitzada per l’Associació Don@ del municipi.

A la mateixa hora, s’iniciaran els concursos amb la tradicional cursa de cargols o el premi al cargol més gran. A 2/4 de 12 del migdia es farà la 7a edició del Concurs Gastronòmic, on els participants hauran de mostrar plats casolans cuinats amb cargols. El jurat del premi estarà format per representants del col·lectiu ‘Les Cuineres de Sils’ i l’Àvia Remei.

Després del concurs, es portarà a terme una de les activitats que més èxit de públic té de la Festa del Cargol, la Mostra Gastronòmica del Cargol. La mostra compta amb la participació de més d’una trentena de restaurants de la comarca que ofereixen tastets de plats amb el cargol com a ingredient principal.

Les activitats de la Festa es tancaran amb un dinar popular, on es preveuen servir prop de 200 quilos de cargols, i una exhibició d’esports rurals, a càrrec dels Amics de l’Esport Rural.

La Festa del Cargol se celebra a Fontcoberta des del 1999 quan es va iniciar per promoure aquest ingredient a la cuina. L’organització, la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Fontcoberta, espera superar en aquesta 10a edició les xifres de l’any passat, quan es van servir 2.000 tastets de la mostra gastronòmica i unes 800 persones van participar en el dinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada