dijous, 17 de setembre del 2009

Forlimpopoli (Bolonya)

El passat divendres dia 26 de juny va tenir lloc, lluny de casa nostra i en concret a Casa Artusi d’Itàlia, un acte d’agermanament entre els pobles de Forlimpopoli i Villeneuve Louvet. Aquestes són dues poblacions, una italiana i l’altra francesa, que destaquen sobre manera per tot el que fa referència a la cuina tradicional, gràcies a dues personalitats excepcionals: Pelegrino Artusi, per part dels italians i August Escoffier, dels francesos.
En aquest acte s’atorgà als millors cuiners i cuineres el títol de “Deixebles d’August Escoffier”. Aquest és un reconeixement de prestigi, en forma d’un diploma i una banda vermella, i d’excepcional valor pels cuiners i cuineres.
Durant l’acte, que presidien els alcaldes d’ambdues poblacions i el nét d’August Escoffier, a més d’altres personalitats del món de la cuina tant francesa com italiana, es va lliurar també el títol de “Deixeble d’August Escoffier, amb banda blava, diploma i guardó d’or a Francesc Anoro, en Xicu”, com a fundador de La Cuina a Sils i coordinador del col·lectiu.
Així, de mans del nostre fundador, el col· lectiu de La Cuina a Sils comença a ser considerat com un dels grups de cuina de més prestigi a nivell mundial. Aquest reconeixement s’afegeix al Salsafí d’Or de l’Associació de La Selva, el Sitrell de Plata de Santa Coloma de Farners, El Bolet d’Or d’Arbúcies i tants d’altres que el col·lectiu ha rebut en els darrers anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada